2018. május 23., Dezső
 
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
 

 

 
Mai látogatók: 27
Tegnapi látogatók: 2
Összes látogató: 46895
 
Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.
 
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
 
Hírek

A Közelgő Férfinap alkalmából

 

MÁJUS 19. - IVÓ NAPJA - FÉRFINAP

A világ egyébként az 1960-as évektől tart igényt egy olyan férfinapra, ami megfelelő párja lehet a március 8-ai nemzetközi nőnapnak. Hogy miért? Mert a férfiak a társadalomhoz és a családhoz való hozzájárulása és gondoskodása - csakúgy, mint a nőknél - saját jogon megérdemel egy napot az elismerésre.

Magyarországon Ivó és Milán napja a Férfinap. Hogy miért pont ez, annak több oka is lehet: egyrészt "Ivó napja", másrészt az, hogy a májusi időpont sokkal közelebb esik a nemzetközi nőnap időpontjához.

És, hogy mi a célja? Túl azon, hogy ha már a nőket ünnepeljük, akkor a férfiakról is illendő lenne megemlékezni, a férfinapnak is vannak saját célkitűzései, amire évről-évre minden országban igyekeznek felhívni a figyelmet. Ilyen a férfiak testi és lelki egészségének fontossága, a férfi-nő kapcsolatok fejlesztése, a nemek közti egyenlőség elősegítése és nem utolsó sorban a pozitív férfi példakép hangsúlyozása.

KÖNYVVÁSÁR

 

NAGY TAVASZI VÁSÁR
A MÓRA KÖNYVTÁRBAN
2018. máj.22-24.!!!

Leselejtezett könyvek 100,-Ft/DB
Zenei CD-k,DVD-k és
bakelit lemezek: 300,-Ft/DB

Térjen be hozzánk! Megéri!!


A könyvtár nyitvatartási idejében.

Hősökről...

 

A Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola ötödikesei a Móra Könyvtárban a hősökről tanultak. Fogalmakat gyűjtöttek,rejtvényt fejtettek, példaképeikről meséltek. Közismert tudósokkal, politikusokkal ismerkedtek. Attila hun királyról szóló történetet olvastak fel. Ugye, az olvasás nem maradhat el.. 

Sohonyai Edit előadása

 

2018. május 7-én könyvtárunk vendége volt Sohonyai Edit írónő. Az előadásra a Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5-8. évfolyamos Általános Iskola 8. osztályos tanulóit hívtuk meg.Az írónő a kamaszok körében nem ismeretlen,  számos könyvét megtalálhatják könyvtárunkban is.

Az előadásával, nyelvezetével elragadó módon találta meg a közös hangot az érdeklődő fiatalokkal.Az írónő beszélt a kamaszkor nehézségeiről,diákok közreműködésével bemutatta hogyan árulkodik rólunk a testbeszédünk. Tanulságos műsora után a diákok felszabadultan, vidáman tértek vissza iskolájukba. 

További képek a galériában >>

Anyák napi köszöntés

 

A Gondozóház nyugdíjasainak anyák napi  verseket, történeteket olvasott fel Horváthné Ági könyvtáros. Nem maradhatott el a vidám csevegés sem. Kedves gesztusként virágot is kaptak az édesanyák. Köszönet érte Németh Norbertnak!

További képek a galériában >>

Keretbe zárt világ

 

Rendhagyó kiállításmegnyitón vehetett részt a közönség tegnap este a színházban. Kardos Tamás fotóművész nem csak fotóival, hanem „talkshowszerű” élménybeszámolójával kápráztatta el a jelenlévőket. Beszélgetőtársa, Horváthné Ági könyvtáros kérdéseire frappáns, szellemes válaszokat adott. A rendezvényt megtisztelte Tazaki Ryuichi japán fotóművész, a Japán Fotóművészek Szövetségének elnöke és fia Tazaki Katcyuja. A rendezvény után szakét és japán rágcsálnivalót kóstolhattak a vendégek.

További képek a galériában >>

Fotókiállítás

 

Kedves Olvasó!

A Móra Ferenc Városi Könyvtár szervezésében és a Szentgotthárdi Fotóklub segítségével egy színvonalas előadás és fotókiállítás résztvevője lehet, ha eljön a Szentgotthárdi Színház aulájába 2018.április 26-án 18 órára. Kardos Tamás ad ízelítőt csodás élményeiből, és fantasztikus fotóiból, melyek a világ tájainak beutazásai során születtek.
A rendezvényt megtiszteli Ryuichi Tazaki, a Japán Fotóművészek Szövetségének elnöke.

Szeretettel várjuk Önöket! 

Egészséges életmód

 

A Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája ötödikesei  elszavalták közösen József Attila : Mama című költeményét és meghallgatták Farmasi Alexandra versfelolvasását a Költészet Napja alkalmából. A könyvtárhasználati órán az egészséges életmód volt a téma. Fogalmakat gyűjtöttek, játékos feladatokat oldottak meg. Rejtvényt fejtettek. És egy kis olvasás is belefért... Mint minden óra, hasznosnak bizonyult.

További képek:

Április 14. - Könyvtárosok Világnapja

 

"A könyvtáros pedig az az ember, akinek a könyv olyan táplálék, szenvedély, sors, szerelem, gyönyör, mámor, kaland és végzet, mint tengerésznek a tenger, a parasztnak a föld, a kertésznek a növény. " 


Versmaraton a könyvtárban (is)

 

A Pannon Kapu Kulturális Egyesülettel közösen versmaratont szerveztünk a Magyar Költészet Napján. Délelőtt a színházban diákok olvastak fel folyamatosan verseket, délután pedig a Móra Könyvtárban a város klubjainak tagjai illetve önként vállalkozók. Ezenkívül köszönet illetve Akkir Zsuzsa tanárnő diákjainak aktív részvételét. A rendezvény színvonalát emelte, hogy Huszár Gábor polgármester úr kezdte meg a felolvasást kedvenc versével. Köszönet a Galagonya, a Harmónia, a Diabetesz Klub, a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete, a Városi Nyugdíjas Klub tagjainak a szép versekért. 

Versmaraton a Móra Könyvtárban

 

Április 11-én, szerdán, 14.00-18.00 óráig szeretettel várunk minden kedves 

érdeklődőt, aki szívesen felolvasná kedvenc versét.

Ünnepeljünk együtt a Magyar Költészet Napján!


 
FEL AZ OLDAL TETEJÉRE