2017. december 15., Etelka,Aletta
 
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
 

 

 
Mai látogatók: 263
Tegnapi látogatók: 257
Összes látogató: 35261
 
Jelenleg 0 felhasználó és 4 vendég van a webhelyen.
 
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
 
Hírek

Szívtől szívig szívesen…

 

Karácsonyi hangulatot varázsolt gyerekeknek és időseknek Horváthné Ági ma délelőtt. A Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola ötödikesei karácsonyi szalvétatartót készítettek, alkalomhoz illő verseket olvastak. Örömmel készültek a karácsonyra. A Gondozóház idősei meghitten hallgatták a felolvasott karácsonyi történeteket. Szívet melengető érzés másoknak szeretetet adni….

További képek a képgalériában >>

MEGHÍVÓ

 

HATVAN ÉVE HALT MEG BRENNER JÁNOS

A Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum tisztelettel meghívja
a kiállítás megnyítójára

Időpont: 2017. december 14. 16:00 óra
Helyszín: Pável Ágoston Múzeum, Szentgotthárd, Hunyadi út 6.

Program: A kiállítást megnyítja Brenner József nyugalmazott általános helynök, a Szombathelyi Egyházmegye és a Veszprémi Boldog Gizella Szeminárium spirítálisa

Móra Ferenc vers- és prózamondó verseny a gyermekkönyvtárban

 

A szentgotthárdi Móra Könyvtár 2004 óta rendez névadója tiszteletére szavalóversenyt. Idén novemberben három péntek délután versenyezhettek kicsik és nagyok. 

November 10-én délután az alsósok versenyére került sor. Rendkívül sokan, 78 kisiskolás jelentkezett a versenyre. A nagy létszám miatt két csoportban szerepeltek:

Karácsony

 

"Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben."

/ Juhász Gyula /

Játékszőnyegen a könyvtár…

 

A színházban rendezett Mikulásvárón Ági néni, a Móra Könyvtár munkatársa, rengeteg mesekönyvvel, játékkal érkezett a gyerekek örömére. Volt kirakó,puzzle,dominó,nyomdázás..És a mesehallgatás sem maradhatott el..Gyermekek és felnőttek önfeledten szórakozva várták a Mikulást.

További képek a galériában >>

Pályaválasztási Nap a könyvtárban (is)…

 

A városi rendezvényhez kapcsolódva a Vörösmarty Mihály Gimnázium 9.10. és 12.osztályosai (120 fő) a Móra Könyvtárban pályaorientációs délelőttön vettek részt. Horváth Tiborné, Ági könyvtáros, igazgató-helyettes betekintést adott a könyvtári munkába. Képességekkel, készségekkel kapcsolatos kérdőíveket tölthettek ki a diákok. Játékos műveltségi feladatokat oldhattak meg. A könyvtári órák derűs hangulatban teltek.

 

További képek a galériában >>

Pozitív gondolatok a diabétesz rendezvényen…

 

A Móra Könyvtár munkatársa, Horváthné Ági a könyv-, és folyóiratajánló mellett vidám perceket szerzett „pozitív idézeteivel” a Diabétesz Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen. A felkészülésben Bedi Beatrix, Farmasi Alexandra és Hegedűsné Borbély Krisztina működött közre.

Beszéljenek a képek!

Egy kis illemtan…

 

A Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola ötödikesei a kulturális viselkedés szabályait tanulták, gyakorolták a Móra Könyvtárban Ági néni vezetésével. Az óra vidám hangulatban telt. A játékos feladatokat önfeledten teljesítették.

Médiaóra és könyvtárhasználat

 

A szentgotthárdi Gotthárd Televízió munkatársa, Ágoston Gábor a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola tanulóinak minden tanévben tart médiaórát egy könyvtárhasználati óra keretében.

 
FEL AZ OLDAL TETEJÉRE