2018. január 16., Gusztáv
 
  • Magyar
  • English
  • Deutsch
 

 

 
Mai látogatók: 144
Tegnapi látogatók: 308
Összes látogató: 36753
 
Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.
 
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
 

Móra Ferenc vers- és prózamondó verseny a gyermekkönyvtárban

 

A szentgotthárdi Móra Könyvtár 2004 óta rendez névadója tiszteletére szavalóversenyt. Idén novemberben három péntek délután versenyezhettek kicsik és nagyok. 

November 10-én délután az alsósok versenyére került sor. Rendkívül sokan, 78 kisiskolás jelentkezett a versenyre. A nagy létszám miatt két csoportban szerepeltek: külön az 1-2. osztályosok, s külön zsűri előtt a 3-4. osztályos korosztály. Kovács Lászlóné és Szepesiné Fuisz Erika mellett a 3-4. osztályosok versengését Szép Renáta, Mihály Klaudia és Kovács Dániel bírálta el. Örvendetes, hogy egyre több kistérségi iskolából is vannak résztvevők: a magyarlaki és az apátistvánfalvi általánosból is egyre többen vesznek részt a könyvtár által szervezett rendezvényeken. Az alsósok elsősorban mesét, verses mesét adtak elő, de egyre több mai szerző szerepelt a repertoárjukban. A győztes mesemondó Lugosi Iringó 4. osztályos tanulóvolt, a kicsik között Kozó Jázmin 2.-os kisdiákot értékelte első helyen a zsűri. Mindketten az Arany Iskola tanulói. Díjazott lett még György Hanna, Győrfi Gabriella, Librecz Lénárd, Károlyi Maja, Németh Olivér, Takács Martin és Vojnovics Ákos.

November 17-én, a felső tagozatosok versenyén Szép Renáta, Mihály Klaudia és Kovács Dániel döntött a díjakról. Külön díjazták az 5-6. osztályos résztvevőket, illetve a 7-8. osztályosokat. Az 5-6. osztályosok között az első díjat a széchenyis Szakáli Gergely nyerte le, második Torma Regina, harmadik Győrfi Vanda lett. Különdíjat Csizmár Yvett kapott.

A 7-8. osztályosok közül Németh Mirtill első, Apáti Réka második, Csizmár Aurél harmadik helyezett lett.

Színvonalas volt a középiskolások versenye november 24-én. Jakab Enikő (SZSZC III. Béla) első helyezett lett, második helyen Sulics Laura (Vörösmarty), harmadik helyen Závecz Roland (Vörösmarty) végzett. De számtalan különdíjat is odaítélt a zsűri, s a díjazottak között Császár Fanni, Máté Mira, Puskás János, Szőke Krisztofer, Szunyog Borbála, Szűcs Tímea és Tolvaj Tímea szerepelt. Idén is – a korábbi évekhez hasonlóan – sok részvevője volt a Móra-versenynek, úgy látszik, a vers- és prózamondás szíves elfoglaltsága a gyerekeknek.

A zsűri tiszteletdíját és a könyvjutalmakat a Vas megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatta.

Az eseményen készült képeket a képgalériban megtekintheti. >>

 
FEL AZ OLDAL TETEJÉRE